Nieuws

06-December-2018

Onderhoud ALDE verwarming

Ondertussen komen we stilaan aan de kortste dagen van het jaar. s' Avonds vlug donker, koud, kil & nat. Nu, dat is voor velen onder ons zeker niet de reden om de motorhome op winterstalling te zetten, integendeel.

En wat is er nu op zo een dagen zaliger dan in een warme motorhome te kunnen kruipen? Verwarming aan en genieten.........

Om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan kan men altijd zijn ALDE eens laten nakijken. Zeker voor diegene die binnenkort op wintersport vertrekken. Er is niets zo hinderlijk als een verwarming die plots weigert in een skigebied.

Laat daarom tijdig uw verwarming controleren op mogelijke gebreken. 

Wat kunnen wij u aanbieden tijdens een controle:

  • Vervangen van de Glycol. Dit om corrosie, verstopping van de leidingen, enz.... te voorkomen
  • Nazicht van de brander. Dit is niet mogelijk van buitenaf. Het minder vlot ontseken of ontsteken met een plof kan duiden op een versleten brander.
  • Bent u niet tevreden over de binnentemperatuur is dit meestal te wijten aan een verkeerde positie van het controlepaneel. Dit kunnen we oplossen door een aparte sensor te plaatsen.

In geval van vragen neem gerust contact op met ons.

18-Februari-2018

30 Jaar V.E.E. Motorhomes

30 Jaar V.E.E. Motorhomes

VEE Motorhomes, een naam die ondertussen al 30 jaar mee draait in de motorhomewereld in Belgie. Wat in 1988 begonnen is met de verhuur van 1 motorhome is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige speler op de Belgische markt. Zeker niet de grootste maar wel een firma waar het persoonlijk contact  met de klant hoog aangeschreven staat. 

In 1987 gaat André Van Espen samen met zijn gezin er voor de eerste keer met een gehuurde motorhome op uit. Oostenrijk was de bestemming. Na een vakantie van 2 weken werd de motorhome terug ingeleverd. Maar dat André door de microbe gebeten was, dat was zeker. In hetzelfde jaar werden de eerste plannen gesmeed om een motorhome aan te kopen en deze dan het volgende jaar te verhuren. Nu nog een naam...........verschillende namen passeerden de revue. Uiteindellijk werd het V.E.E. motorhomes wat staat voor "Van Espen - Elsen Motorhomes".

In het toen nog kleine, maar ondertussen wel al wereldberoemd, dorpje Werchter werd deze nieuwe manier van reizen op nogal geroddel en gemengde gevoelens onthaald. Dat was voor André zeker een reden om door te zetten.

En of het een succes werd. Het eerste jaar, 1988 was een onverwacht succes. Reeds lang voor de zomer waren alle periodes al verhuurd. Ook buiten het hoog seizoen was de verhuur een succes. Het gevolg was dat er voor het seizoen 1989 een extra motorhome in de verhuur kwam. Zo ging het door tot in 1991 toen er op een bepaald moment 4 motorhomes in de verhuur staan. 

In 1992 komt er een eerste grote verandering bij VEE Motorhomes. Naast de verhuur wordt er een extra accent gelegd op verkoop. Zo kwam VEE op de markt met het toen nog onbekende merk "Eura Mobil".

Dat André oog had voor de motorhomewereld blijkt dan ook uit het feit dat hij als één van de eerste in Belgie mee naar de "Internationale motorhome - en caravanbeurs" ging te Essen in Duitsland. Later werd dit Dusseldorf. Zijn verschijnen in Duitsland op de beurs werd door velen op hoongelach onthaald. "Wat gaat een verkoper uit Belgie in godsnaam in Duitsland zoeken"? Ondertussen is het ondenkbaar geworden dat men in Dusseldorf op een stand geen verkoper uit Belgie vind.

In 1996 komt er een einde aan de samenwerking met Eura Mobil. Er kwam een nieuw management en deze hadden grotere plannen.........Zo komt André in contact met Peter Arnold, toenmalig verkoopsleider bij Carthago. Carthago was toen nog een onbekend merk dat volop in expansie was. Door met Carthago op de markt te komen werd VEE ondertussen ook bekender in Belgie. De gevolgen bleven niet uit. Het werd ten huize Van Espen steeds drukker. De verhuur die ondertussen ook nog volop draaide en daarbovenop "Carthago". De beurs te Brussel, ondertussen Mobicar geworden, en natuurlijk Dusseldorf. Waar jaar na jaar meer Belgen komen opdagen.

In 2003 blijkt dat na het verdwijnen van Peter Arnold, ook Carthago andere plannen had waar een klein familiaal bedrijfje geen toekomst meer heeft. André had ondertussen zijn oog al een paar jaar laten vallen op "Phoenix Reisemobilbau", of in de volksmond "Schell fahrzeugbau". De kwaliteit van Phoenix maakte al een paar jaar indruk op André maar zijn politiek was om het bij één merk te houden waar men dan ook voor 100% achter staat. 

De nieuwe ambitie van Carthago bracht ook voor VEE een grote verandering teweeg. In de motorhomewereld stond VEE reeds jaren gekend voor kwaliteitsmotorhomes dus na het wegvallen van Carthago bij VEE was de logische stap........."Phoenix Reisemobile". De allergrootste verandering was het familiale contact met het bedrijf "Schell fahrzeugbau". Net als VEE is dit ook een familiebedrijf waar de kwaliteit overheerst op de kwantiteit.

In 2008 valt de combinatie verhuur - verkoop niet meer te combineren als familiebedrijf. Er wordt op een bepaalde moment overwogen om uit te breiden en met personeel gaan te werken. Er wordt echter besloten om het familiaal te houden en te stoppen met de verhuur. In hetzelfde jaar wordt André gecontacteerd door Eugene Seitz, de bezieler van de Seitz vensters en luiken, enz..... Zijn bedoeling was om een kleine compacte motorhome op de markt te brengen met de kwaliteiten van een Phoenix. Zo ontstond "Tikro". 

Het mooiste compliment kwam er in 2010 toen een journalist van een bekend Belgisch vakblad zei: "André, je mag er best fier op zijn want kwalitatief heb jij de 2 beste merken in uw bedrijf". Ne mens zou voor minder beginnen te blozen..............

Een jaar later neemt de zoon van Eugene Seitz Tikro over. Het resultaat was dat 2 jaar later het verhaal van Tikro ten einde was...........

Ondertussen wordt Phoenix bekender in Belgie en omstreken. Zo contacteren ons regelmatig mensen uit Engeland, Luxemburg, Frankrijk.......ja, zelfs ooit contact gehad met iemand uit Australie die interesse had voor Phoenix.

Ondertussen is VEE Motorhomes reeds 15 jaar invoerder voor Phoenix in Belgie & Luxemburg. In 2015 krijgen we door onze contacten via Phoenix de vraag om Service Center te worden voor "Alde verwarmingstoestellen". In 2016 volgt dan "Ten Haaft", beter bekend als Oyster satellietsystemen. Zo volgen wij jaarlijks scholingen bij deze firma's om up to date te blijven met de laatste nieuwe veranderingen.

V.E.E. Motorhomes bestaat dus 30 jaar en dat is een reden om te vieren. In het weekend van 21 & 22 april zijn het open deur dagen bij VEE. Mét voorstelling van de nieuwe MAN Top Liner 8900 BM - MBX. Tevens bestaat Phoenix 20 jaar wat dubbel feest is met speciale condities op nieuwe Phoenix motorhomes. Meer nieuws hierover volgt later............

V.E.E. Motorhomes staat voor:

  • Officieel verkoops - en service Phoenix Motorhomes
  • Service alle merken
  • Officieel verkoops - en servicepunt Alde 29XX, 3000, 3010 & 3020
  • Officieel verkoops - en servicepunt Ten Haaft satellietsystemen
  • Plaatsing & levering allerhande toebehoren

Openingsuren

Maandag

Gesloten


Dinsdag

9u-12u
13u30-18u00

Woensdag

9u-12u
13u30-18u00

Donderdag

9u-12u
13u30-18u00

Vrijdag

9u-12u
13u30-18u00

Zaterdag

9u-12u
13u30-16u00

Zondag

Gesloten