Phoenix Top Liner

TopX - Liner MAN TGM

Reizen brengt vreugde wanneer men met het perfecte voertuig rijdt

TopX - Liner badkamer in Steineiche met kasten in hoogglans wit en Mineraal graniet werkblad Marmor

Verzorging van lichaam, geest & ziel

Phoenix Top Liner

    Phoenix "Top Liner" in Festivalpark Werchter met de "North West Walls" ...

TopX - Liner MAN TGM woonwereld uit Steineiche met kasten in hoogglans wit

Uit vreugde voor de Luxe

TopX - Liner slaapkamer in Steineiche met kasten in hoogglans wit

Puur ontspannen luidt het advies

TopX - Alkoof MAN TGM

Bij sommige is het "liefde op eerste gezicht"

ALDE service center

Wij zijn het officiële ALDE service center in België.

Door onze reeds jarenlange ervaring met de ALDE verwarming in “PhoeniX” motorhomes kan u bij ons terecht voor al uw vragen betreffende ALDE.

Een ALDE verwarming is een verwarming die werkt zoals een verwarming in de meeste woningen. Verwarmen gebeurt op gas of d.m.v. elektrische verwarmingselementen. Deze verwarmingsbron verwarmt het water dat in de leidingen circuleert met behulp van een pomp. Het water is eigenlijk een glycol vloeistof.

Wist u dat het aangeraden is om deze vloeistof jaarlijks tot max 5 jaarlijks te laten verversen? Dit is afhankelijk welke soort glycol u gebruikt!

Tevens is het noodzakelijk dat u regelmatig het vloeistofniveau controleert en zo nodig bijvult! Dit is dan om te vermijden dat er zich luchtbellen in het systeem gaan nestelen waardoor uw verwarming niet meer optimaal werkt.

Deze vloeistof, de ALDE Premium Antifreece G13, kan men in verpakkingen van 1L of 4L bestellen. Ideaal om mee in de motorhome bij de hand te hebben.

Het grote voordeel van een ALDE verwarming is dat het een gezellige warmte geeft. Niet een droge lucht zoals bij de meeste verwarmingen. Het grote voordeel is dan ook bij de grotere motorhomes dat er een constante temperatuur heerst in de motorhome.

Indien u vragen moest hebben over ALDE verwarmingssystemen of hebt u problemen met uw ALDE verwarming, neem dan gerust contact op met ons.

Als een ALDE verwarming geïnstalleerd is volgens de voorschriften van de producent kan men 100% genot hebben van deze verwarming!

Verzorging en onderhoud van uw ALDE

Controleer regelmatig het vloeistofniveau van het verwarmingssysteem in het expansievat. Het verwarmingssysteem moet gevuld zijn met een vloeistofmengsel dat bestaat uit water en glycol. Gebruik volledig gemengde glycol van hoge kwaliteit bedoeld voor verwarmingssystemen van aluminium. Bij gebruik van geconcentreerde glycol moet het mengsel bestaande uit 60% gedistilleerd water of water zonder zout en 40% glycol. Het glycolmengsel moet om de 2 jaar ververst worden, omdat eigenschappen zoals bijv. corrosiebescherming slechter worden. Doet men dit niet dan krijgt men na verloop van tijd corrosievorming in de leidingen met zeer onaangename gevolgen. In het slechtste geval is de corrosie zo erg dat men lekken krijgt aan de leidingen. Wat ook zéér belangrijk is dat men geen verschillende soorten glycol gaat mengen. Dit kan leiden tot het vormen van vlokken in de leidingen. Hierdoor kunnen deze verstopt raken en een blokkade vormen. Hierdoor wordt het water niet meer rondgepompt en werkt de verwarming niet meer. Een gevolg hiervan is dat de keteltemperatuur te hoog oploopt zodat deze in veiligheid gaat.

Door ALDE Premium Antifreece G13 te gebruiken kunt u deze verversingsinterval verlengen tot max. 5 jaar!

Onderhoud aan uw ALDE kan u zeker laten doen. Laat tijdig uw glycol vervangen om problemen te voorkomen/vermijden. Zie onderaan deze pagina wat het resultaat kan zijn van het mengen van verschillende soorten glycol en het niet tijdig verversen van de glycol. Door een tijdige controle van de brander te laten uitvoeren kan u ook een hoop problemen vermijden. Een brander is niet van vandaag op morgen stuk. Een barst in het verbrandingsrooster ontstaat langzaam, in het begin ondervindt u hier geen problemen mee. Deze komen dan echter na een tijdje. Bij een eventuele controle van de brander worden ook het thermokoppel en ontstekingskaars nagekeken.

Voor meer vragen neem gerust contact op met ons. Hebt u problemen met uw ALDE bent u steeds van harte welkom. Door onze jarenlange ervaring met ALDE helpen wij u graag verder. Tevens hebben wij van de 3000, 3010 en 3020 de meeste onderdelen in stock liggen zodat we u snel en efficient verder kunnen helpen.

Enkele tips om niet voor onaangename verassingen komen te staan:

  • Hou steeds een reserve bus van ten minste 1L glycol G13 in uw motorhome bij de hand.
  • Een handigheid voor de 3010 is de noodstekker. Hiermee kunt u de ALDE steeds opstarten. Ook in geval van een stuk controlepaneel. Zo een stekker kost u slechts €4 maar kan u veel problemen voorkomen.
  • Laat tijdig uw ontstekingskaars en thermokoppel vervangen. Levensduur van beide hangt sterk af van het gebruik van uw verwarming. Uit ervaring hebben we ondervonden dat bij intensief gebruik de ontstekingskaars en thermokoppel het na 6 a 7 jaar het voor bekeken houden. Het gevolg is dat uw ALDE niet meer opstart!
  • Om afzetting en vlokvorming in de leidingen te voorkomen laat tijdig uw glycolvloeistof vervangen!
  • Raakt u uw instellingen regelmatig kwijt? Dan is er het “battery back-up pack”. Dit wordt aangesloten op het controlepaneel en is bij ons verkrijgbaar.

 

Haal meer uit uw ALDE verwarming!

Het assortiment met ALDE opties bestaat uit eenvoudig te installeren uitbreidingen die gemakkelijk aan te brengen zijn.

 

Nieuw Bedieningspaneel ALDE 3010

Bezitters van het oude 3010 413 paneel kunnen zonder problemen omschakelen naar het nieuwste 3010 613 paneel. Dit paneel is eenvoudiger te bedienen en men heeft enkele extra functies. Inclusief nieuw en uitgebreid handboek mét installatiehandleiding!

ALDE Smart control

Bedien uw ALDE verwarming vanop afstand. Dezelfde functies zoals op het controlepaneel maar dan vanop uw smartphone of iPhone. Ook met temperatuur en batterijalarm!

 

 

Batterij back-up-pack

Voorkomt dat u de instellingen van uw verwarming kwijt raakt in geval van stroomuitval. Bij sommige constructeurs van motorhomes hangt de ALDE achter de schakelaar van 12V. Bij het uitschakelen van de 12V raakt men ook de instellingen van de verwarming kwijt. Om deze te behouden kan men heel gemakkelijk het batterij pack installeren. Werkt gewoon op 2 X AA batterijen.

 

Buitentemperatuur sensor

Geeft ook de buitentemperatuur weer op uw controlepaneel. Eenvoudig aan te brengen.

 

ALDE Glycol Premium G13

Alde Glycol Premium G13, long life 5 years. Aangepast voor de ALDE verwarmingen. Biedt een betere bescherming voor de verwarmingsketel en voor de aluminium leidingen die zich in uw motorhome bevinden. Is beschikbaar in 1L, 4L , 25L en 200L verpakkingen.

 

ALDE Flow

De ALDE Flow biedt u warm water zoveel men verlangt. De ALDE Flow verwarmt het water voor tot 40°C alvorens het door de ALDE stroomt. ALDE Flow levert samen met de 3020 HE bij geactiveerde “Boost mode” continu warm water zolang de water voorraad strekt. Bij ALDE Compact 3010 en 3020 ouder model, van voor 2016, wordt de ALDE Flow gebruikt als extra 6L warm watertank.

 

Resultaten van gebruik van verkeerde glycol, mengeling van verschillende glycol’s en/of het niet tijdig verversen van de glycol

Mengeling van verschillende soorten glycol met als gevolg vlokvorming en verlies van eigenschappen van de glycol. Bekijk ook de afzetting die zich vormt tegen de wanden van de leidingen en bovenaan het expansievat!!.

Idem als eerst maar dan na schudden van de bus. Na een paar seconden stilstand krijgen we bovenstaande situatie.

Geoxideerde leidingen door het gebruik van de verkeerde glycol of een verkeerde verhouding water glycol. Normaal gezien moet dit 60% water – 40% glycol zijn. Oxidatie resten worden door de leidingen mee in de ALDE verwarming getrokken met alle gevolgen vandien.
Duurste oplossing? Vervangen van de ALDE verwarming!
Goedkoopste oplossing? Vervangen van geoxideerde leidingen!

Openingsuren

Maandag

Gesloten
Op afspraak

Dinsdag

9u-12u
Op afspraak

Woensdag

9u-12u
Op afspraak

Donderdag

9u-12u
Op afspraak

Vrijdag

9u-12u
Op afspraak

Zaterdag

9u-12u
Op afspraak

Zondag

Gesloten
Gesloten

Beste klant,

 

VEE Motorhomes is elke dinsdag tot en met zaterdag open van 9u ’s ochtends tot 12u.

 

Om uw herstellingen en onderhoud zo vlot mogelijk uit te voeren werken we elke namiddag tussen 13u en 18u op afspraak. Indien u een dringende vraag heeft, laat dan uw gegevens achter en dan contacteren we u zo snel mogelijk terug.

 

Hartelijk dank!