Nieuws

18-Februari-2018

30 Jaar V.E.E. Motorhomes

30 Jaar V.E.E. Motorhomes

VEE Motorhomes, een naam die ondertussen al 30 jaar mee draait in de motorhomewereld in Belgie. Wat in 1988 begonnen is met de verhuur van 1 motorhome is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige speler op de Belgische markt. Zeker niet de grootste maar wel een firma waar het persoonlijk contact  met de klant hoog aangeschreven staat. 

In 1987 gaat André Van Espen samen met zijn gezin er voor de eerste keer met een gehuurde motorhome op uit. Oostenrijk was de bestemming. Na een vakantie van 2 weken werd de motorhome terug ingeleverd. Maar dat André door de microbe gebeten was, dat was zeker. In hetzelfde jaar werden de eerste plannen gesmeed om een motorhome aan te kopen en deze dan het volgende jaar te verhuren. Nu nog een naam...........verschillende namen passeerden de revue. Uiteindellijk werd het V.E.E. motorhomes wat staat voor "Van Espen - Elsen Motorhomes".

In het toen nog kleine, maar ondertussen wel al wereldberoemd, dorpje Werchter werd deze nieuwe manier van reizen op nogal geroddel en gemengde gevoelens onthaald. Dat was voor André zeker een reden om door te zetten.

En of het een succes werd. Het eerste jaar, 1988 was een onverwacht succes. Reeds lang voor de zomer waren alle periodes al verhuurd. Ook buiten het hoog seizoen was de verhuur een succes. Het gevolg was dat er voor het seizoen 1989 een extra motorhome in de verhuur kwam. Zo ging het door tot in 1991 toen er op een bepaald moment 4 motorhomes in de verhuur staan. 

In 1992 komt er een eerste grote verandering bij VEE Motorhomes. Naast de verhuur wordt er een extra accent gelegd op verkoop. Zo kwam VEE op de markt met het toen nog onbekende merk "Eura Mobil".

Dat André oog had voor de motorhomewereld blijkt dan ook uit het feit dat hij als één van de eerste in Belgie mee naar de "Internationale motorhome - en caravanbeurs" ging te Essen in Duitsland. Later werd dit Dusseldorf. Zijn verschijnen in Duitsland op de beurs werd door velen op hoongelach onthaald. "Wat gaat een verkoper uit Belgie in godsnaam in Duitsland zoeken"? Ondertussen is het ondenkbaar geworden dat men in Dusseldorf op een stand geen verkoper uit Belgie vind.

In 1996 komt er een einde aan de samenwerking met Eura Mobil. Er kwam een nieuw management en deze hadden grotere plannen.........Zo komt André in contact met Peter Arnold, toenmalig verkoopsleider bij Carthago. Carthago was toen nog een onbekend merk dat volop in expansie was. Door met Carthago op de markt te komen werd VEE ondertussen ook bekender in Belgie. De gevolgen bleven niet uit. Het werd ten huize Van Espen steeds drukker. De verhuur die ondertussen ook nog volop draaide en daarbovenop "Carthago". De beurs te Brussel, ondertussen Mobicar geworden, en natuurlijk Dusseldorf. Waar jaar na jaar meer Belgen komen opdagen.

In 2003 blijkt dat na het verdwijnen van Peter Arnold, ook Carthago andere plannen had waar een klein familiaal bedrijfje geen toekomst meer heeft. André had ondertussen zijn oog al een paar jaar laten vallen op "Phoenix Reisemobilbau", of in de volksmond "Schell fahrzeugbau". De kwaliteit van Phoenix maakte al een paar jaar indruk op André maar zijn politiek was om het bij één merk te houden waar men dan ook voor 100% achter staat. 

De nieuwe ambitie van Carthago bracht ook voor VEE een grote verandering teweeg. In de motorhomewereld stond VEE reeds jaren gekend voor kwaliteitsmotorhomes dus na het wegvallen van Carthago bij VEE was de logische stap........."Phoenix Reisemobile". De allergrootste verandering was het familiale contact met het bedrijf "Schell fahrzeugbau". Net als VEE is dit ook een familiebedrijf waar de kwaliteit overheerst op de kwantiteit.

In 2008 valt de combinatie verhuur - verkoop niet meer te combineren als familiebedrijf. Er wordt op een bepaalde moment overwogen om uit te breiden en met personeel gaan te werken. Er wordt echter besloten om het familiaal te houden en te stoppen met de verhuur. In hetzelfde jaar wordt André gecontacteerd door Eugene Seitz, de bezieler van de Seitz vensters en luiken, enz..... Zijn bedoeling was om een kleine compacte motorhome op de markt te brengen met de kwaliteiten van een Phoenix. Zo ontstond "Tikro". 

Het mooiste compliment kwam er in 2010 toen een journalist van een bekend Belgisch vakblad zei: "André, je mag er best fier op zijn want kwalitatief heb jij de 2 beste merken in uw bedrijf". Ne mens zou voor minder beginnen te blozen..............

Een jaar later neemt de zoon van Eugene Seitz Tikro over. Het resultaat was dat 2 jaar later het verhaal van Tikro ten einde was...........

Ondertussen wordt Phoenix bekender in Belgie en omstreken. Zo contacteren ons regelmatig mensen uit Engeland, Luxemburg, Frankrijk.......ja, zelfs ooit contact gehad met iemand uit Australie die interesse had voor Phoenix.

Ondertussen is VEE Motorhomes reeds 15 jaar invoerder voor Phoenix in Belgie & Luxemburg. In 2015 krijgen we door onze contacten via Phoenix de vraag om Service Center te worden voor "Alde verwarmingstoestellen". In 2016 volgt dan "Ten Haaft", beter bekend als Oyster satellietsystemen. Zo volgen wij jaarlijks scholingen bij deze firma's om up to date te blijven met de laatste nieuwe veranderingen.

V.E.E. Motorhomes bestaat dus 30 jaar en dat is een reden om te vieren. In het weekend van 21 & 22 april zijn het open deur dagen bij VEE. Mét voorstelling van de nieuwe MAN Top Liner 8900 BM - MBX. Tevens bestaat Phoenix 20 jaar wat dubbel feest is met speciale condities op nieuwe Phoenix motorhomes. Meer nieuws hierover volgt later............

V.E.E. Motorhomes staat voor:

 • Officieel verkoops - en service Phoenix Motorhomes
 • Service alle merken
 • Officieel verkoops - en servicepunt Alde 29XX, 3000, 3010 & 3020
 • Officieel verkoops - en servicepunt Ten Haaft satellietsystemen
 • Plaatsing & levering allerhande toebehoren

04-Oktober-2017

Onderhouds pakket voor uw motorhome of caravan

Maintenance box voor motorhome & caravan

Reinigen en beschermen van uw ALU of PVC panelen

Dit pakket bevat:

 • Novacare shamp wax
  • Novacare shamp wax is een shampoo voor Alu & PVC panelen. Door regelmatig onderhoud met deze shampoo blijft de kleur & kwaliteit behouden
 • Surface renewer
  • Verwering en veroudering (door o.a. UV) tast lakken en kunststoffen op lange termijn aan en hebben een impact op het uitzicht van uw motorhome of caravan. Surface renewer herwaardeert materialen en brengt de intensiviteit van de originele kleur terug en geeft bovendien een langdurige voeding aan lakken en kunststoffen.
 • Krasvrije spons
 • Microvezeldoek

€ 49,-

(Met 15 jaar garantie van Novatio)

 

02-Oktober-2017

Phoenix Top Alkoof 7900 QRSL

Bekijk bovenstaand filmpje over Phoenix Top Alkoof 7900 QRSL

Phoenix MAN Top Alkoof 7900 QRSL. Uw droom op 7,9m lengte

25-September-2017

Alde verwarming klaar voor de winter?

 

Is uw ALDE verwarming klaar voor de winter?

Dusseldorf 2017 is ondertussen weeral een maand geleden en de eerste koudere nachten komen er weer aan. Voor sommigen onder de camperaars betekent dit de motorhome klaar maken voor de winterstalling, anderen daarentegen camperen gewoon verder.

Voor de motorhomes met een ALDE verwarming hebben we een paar nuttige tips om niet voor een onaangename verrassing komen te staan in de koude periode die voor de deur staat.

 • Kijk regelmatig het niveau na van de glycol!!!! Deze moet in koude toestand +/- 1 cm boven de minimum aanduiding staan. Indien dit het geval niet is moet u glycol bijvullen!!!! 
 • Is uw glycol nog in optimale conditie? Glycolsystemen kunnen o.a. door gevolg van temperatuurschommelingen, verdamping en bijvullen met water of verkeerde soorten glycol door de jaren heen hun vorstbeveiliging kwijt raken, met als gevolg dat bij vorst u het risico loopt dat uw installatie stuk kan vriezen. Over het algemeen wordt er daarom voorgeschreven om uw glycol om de 3 tot 5 jaar te laten verversen. Gebruikt men de G13 Alde Premium dan schrijft men 5 jaar voor.
 • Hebt u de indruk dat uw verwarming niet overal verwarmt dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende reden is dat er lucht in de leidingen zit. Men kan proberen om manueel te ontluchten doch dit is zelden een oplossing daar er zich overal in het systeem lucht kan bevinden. Maak daarom een afspraak bij ons en wij ontluchten uw systeem met een speciale pomp. Vooral handdoekdrogers zijn hieraan nogal onderhevig en kunnen uw ganse installatie beinvloeden!!!!
 • Wordt uw ALDE verwarming regelmatig gebruikt op gas is het aangeraden om na X aantal jaren, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de brander eens laten na te kijken. Hier kan men preventief ingrijpen zodanig dat u op wintersport of gewoon in de winter niet met onaangename toestanden zit dat uw verwarming op gas niet meer werkt.
 • Ondervindt u problemen met de onsteking, ploffend geluid of een ware plof bij de ontsteking is het aangeraden om uw verwarming eens laten na te kijken om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.
 • Bezit een een ALDE 3010 dan hebben wij een noodstekker voor u i.g.v. een probleem met uw controlepaneel. Deze stekker start de installatie dan op en werkt dan op een vast programma. Zo kan u zich tijdellijk behelpen. Kostprijs € 4
 • Wat is de kleur van de glycol? Deze kan u checken in het expansievat van de verwarming. Is deze ondertussen al meer naar een donkere kleur? Hebt u last van afzetting aan de rand van uw expansievat? Is er in het verleden een mengeling van verschillende soorten glycol gebeurt? In al deze gevallen is er maar één raad die we kunnen geven. Laat uw glycol tijdig verversen. 
 • Bij een mengeling van verschillende soorten glycol krijgt men een chemische reactie in de verwarming en leidingen. Gevolg is wat afhankelijk van de gebruikte glycol. Gaande van vlokvorming in de leidingen wat verstoppingen veroorzaakt tot lekkende leidingen tot in het ergste geval een beschadigde ALDE ketel waardoor deze begint te lekken.
 • Een lekkende ALDE ketel heeft 2 oorzaken: Ketel laten bevriezen of het gebruik van verschillende soorten glycols!!!!!!!!!!!!!!

!!!Hebt u nog vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!!!

 

Openingsuren

Maandag

Gesloten


Dinsdag

9u-12u
13u30-18u00

Woensdag

9u-12u
13u30-18u00

Donderdag

9u-12u
13u30-18u00

Vrijdag

9u-12u
13u30-18u00

Zaterdag

9u-12u
13u30-16u00

Zondag

Gesloten