Nieuws

04-Oktober-2017

Onderhouds pakket voor uw motorhome of caravan

Maintenance box voor motorhome & caravan

Reinigen en beschermen van uw ALU of PVC panelen

Dit pakket bevat:

 • Novacare shamp wax
  • Novacare shamp wax is een shampoo voor Alu & PVC panelen. Door regelmatig onderhoud met deze shampoo blijft de kleur & kwaliteit behouden
 • Surface renewer
  • Verwering en veroudering (door o.a. UV) tast lakken en kunststoffen op lange termijn aan en hebben een impact op het uitzicht van uw motorhome of caravan. Surface renewer herwaardeert materialen en brengt de intensiviteit van de originele kleur terug en geeft bovendien een langdurige voeding aan lakken en kunststoffen.
 • Krasvrije spons
 • Microvezeldoek

€ 49,-

(Met 15 jaar garantie van Novatio)

 

02-Oktober-2017

Phoenix Top Alkoof 7900 QRSL

Bekijk bovenstaand filmpje over Phoenix Top Alkoof 7900 QRSL

Phoenix MAN Top Alkoof 7900 QRSL. Uw droom op 7,9m lengte

25-September-2017

Alde verwarming klaar voor de winter?

 

Is uw ALDE verwarming klaar voor de winter?

Dusseldorf 2017 is ondertussen weeral een maand geleden en de eerste koudere nachten komen er weer aan. Voor sommigen onder de camperaars betekent dit de motorhome klaar maken voor de winterstalling, anderen daarentegen camperen gewoon verder.

Voor de motorhomes met een ALDE verwarming hebben we een paar nuttige tips om niet voor een onaangename verrassing komen te staan in de koude periode die voor de deur staat.

 • Kijk regelmatig het niveau na van de glycol!!!! Deze moet in koude toestand +/- 1 cm boven de minimum aanduiding staan. Indien dit het geval niet is moet u glycol bijvullen!!!! 
 • Is uw glycol nog in optimale conditie? Glycolsystemen kunnen o.a. door gevolg van temperatuurschommelingen, verdamping en bijvullen met water of verkeerde soorten glycol door de jaren heen hun vorstbeveiliging kwijt raken, met als gevolg dat bij vorst u het risico loopt dat uw installatie stuk kan vriezen. Over het algemeen wordt er daarom voorgeschreven om uw glycol om de 3 tot 5 jaar te laten verversen. Gebruikt men de G13 Alde Premium dan schrijft men 5 jaar voor.
 • Hebt u de indruk dat uw verwarming niet overal verwarmt dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende reden is dat er lucht in de leidingen zit. Men kan proberen om manueel te ontluchten doch dit is zelden een oplossing daar er zich overal in het systeem lucht kan bevinden. Maak daarom een afspraak bij ons en wij ontluchten uw systeem met een speciale pomp. Vooral handdoekdrogers zijn hieraan nogal onderhevig en kunnen uw ganse installatie beinvloeden!!!!
 • Wordt uw ALDE verwarming regelmatig gebruikt op gas is het aangeraden om na X aantal jaren, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de brander eens laten na te kijken. Hier kan men preventief ingrijpen zodanig dat u op wintersport of gewoon in de winter niet met onaangename toestanden zit dat uw verwarming op gas niet meer werkt.
 • Ondervindt u problemen met de onsteking, ploffend geluid of een ware plof bij de ontsteking is het aangeraden om uw verwarming eens laten na te kijken om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.
 • Bezit een een ALDE 3010 dan hebben wij een noodstekker voor u i.g.v. een probleem met uw controlepaneel. Deze stekker start de installatie dan op en werkt dan op een vast programma. Zo kan u zich tijdellijk behelpen. Kostprijs € 4
 • Wat is de kleur van de glycol? Deze kan u checken in het expansievat van de verwarming. Is deze ondertussen al meer naar een donkere kleur? Hebt u last van afzetting aan de rand van uw expansievat? Is er in het verleden een mengeling van verschillende soorten glycol gebeurt? In al deze gevallen is er maar één raad die we kunnen geven. Laat uw glycol tijdig verversen. 
 • Bij een mengeling van verschillende soorten glycol krijgt men een chemische reactie in de verwarming en leidingen. Gevolg is wat afhankelijk van de gebruikte glycol. Gaande van vlokvorming in de leidingen wat verstoppingen veroorzaakt tot lekkende leidingen tot in het ergste geval een beschadigde ALDE ketel waardoor deze begint te lekken.
 • Een lekkende ALDE ketel heeft 2 oorzaken: Ketel laten bevriezen of het gebruik van verschillende soorten glycols!!!!!!!!!!!!!!

!!!Hebt u nog vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!!!

 

Openingsuren

Maandag

Gesloten


Dinsdag

9u-12u
13u30-18u00

Woensdag

9u-12u
13u30-18u00

Donderdag

9u-12u
13u30-18u00

Vrijdag

9u-12u
13u30-18u00

Zaterdag

9u-12u
13u30-16u00

Zondag

Gesloten